SZEGEDI BESZÁMOLÓ <--- erre a linkre kattintva bővebb információ

2013.04.18 21:47

 

Beszámoló a Harruckern Táncegyüttes szegedi bemutatkozásáról

 

2013. április 12-e és 14-e között került megrendezésre a XXXIII. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden. Ennek keretében, a fesztivál hatodik műsorában, a Harruckern Táncegyüttes Gyalog László: Fiatalok tánca és Almási Berta – Farkas Tamás: Nadabi táncok című koreográfiákat mutatta be a Szent-Györgyi Albert Agórában a Ludas Zenekar muzsikájára. A szakmai zsűri mind a csoport felkészültségét, a koreográfiákat, a viseleteket és a zenét is véleményezte. Kiemelte a pozitívumokat és javasolt fejleszthető területeket. Összességében nagyon kedvező értékelést kapott a csoport és a Szegedi Nemzeti Színházban megrendezett gálaműsorban telt ház előtt lelkes ováció fogadta a „géppuskalábú hurrikán táncegyüttes” fellépését, a nadabi táncokat.

 

Külön köszönetet mondanak fenntartójuknak a Harruckern Közoktatási Intézménynek a támogatásért, Zsótér Bélánénak a viseletekért és Farkas Tamásnak egész napos mindennemű személyes közreműködéséért.

 

A csoport örömmel konstatálja, hogy az utóbbi egy évben ez már a harmadik kedvező szakmai visszajelzés munkájáról és a legnagyobb lengyelországi nemzetközi néptáncfesztivál igazgatójától kapott megkülönböztetett elismerés és újbóli meghívás, valamint a tavalyi megyei néptáncverseny második helyezésével együtt megpróbálja további tevékenységét erre építeni.

 

 

Gyula, 2013-04-17                                                                                                                        Horváth Péter